-

Skjutning: Sollentuna, lördag 3 september 2022

Gatuvy, brottsplats
Utomhus Skjutning med personskador
Person skjuten i Tureberg. Polis larmas till platsen strax före midnatt och kan då konstatera att det förekommit skottlossning, då hylsor anträffas på platsen. När gärningsmännen lämnar platsen i en stulen bil vådaskjuter den ena gärningsmannen sin medgärningsman i halsen. Kort därefter stoppar polisen de båda skyttarna, polis gör hjärt-lungräddning på den skottskadade gärningsmannen och han förs till sjukhus. I bilen anträffas vapnen som genom teknisk bevisning kopplas till gärningsmännen och skjutningen.
Bilden visar skjutningens ungefärliga plats (Malmvägen, Tureberg, Sollentuna), baserat på vad som hittills är känt om händelsen.

Uppdateringar

Bild från länkad artikel
Uppdatering
2023-01-04 11:47
Skytten och ytterligare en man döms, mot deras nekande, till fängelse i 4 respektive 2 år för synnerligen grovt vapenbrott, vapenbrott samt skadegörelse. En tredje gärningsman, som vid tillfället för skjutningen var 17 år, döms efter att ha erkänt grovt vapenbrott till sluten ungdomsvård i tio månader. Det var den 3 september 2022 som 2 personer avlossar ett stort antal skott mot en port på Malmvägen i Sollentuna. Skottlossningen filmas av övervakningskameror och på platsen hittas ett trettiotal hylsor. Sammantaget påträffas 21 skador som bedömdes vara skottskador på fasaden, porten och det fristående fönstret. Gärningsmännen har använt gevär och kulsprutepistol. Ingen person skadas. När gärningsmännen lämnar platsen i en stulen bil vådaskjuter den ena gärningsmannen sin medgärningsman i halsen. Trots detta kör den skottskadade mannen bilen till en plats mellan Rotsunda och Upplands Väsby där den fattar eld - vittnen ser en annan bil lämna platsen i hög hastighet. Kort därefter stoppar polisen de båda skyttarna, polis gör hjärt-lungräddning på den skottskadade mannen som förs till sjukhus. I bilen anträffas vapnen som genom teknisk bevisning kunnat kopplas till gärningsmännen och skjutningen.
Källa: Polisen.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2022-12-20 01:28
Två maskerade gärningsmän hoppade ur en blå Audi och sköt vilt mot en port. De träffade inte mannen de ville mörda – däremot råkade den ene gärningsmannen skjuta sin 17-årige kumpan i munnen, enligt misstankarna.
Källa: Expressen.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2022-09-10 11:36
Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en man som hittats skjuten i en bil som polisen stoppade norr om Stockholm, efter en biljakt. I bakluckan ska man också ha hittat automatvapen.
Källa: Expressen.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2022-09-06 07:35
Det är inte första skjutningen här, så det blir en vanesak, konstaterar han och visar i entrén på skotthålen i trapphusets fönsterglas och tegelvägg. Kent Valund räknar hålen till åtta stycken.
Källa: Sveriges Television.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2022-09-06 03:46
En skottskadad person ska sedan ha hittats i baksätet på en bil som polisen stoppat på E4:an en bit från platsen, enligt medieuppgifter.
Källa: Sveriges Television.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2022-09-05 22:31
Polisen bekräftar att en skottlossning ägt rum i ett bostadsområde i Sollentuna och att en person förts till sjukhus med allvarliga skador.
Källa: Aftonbladet.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2022-09-04 11:24
Under natten har en man med befarade skottskador hittats, skadorna bedöms som allvarliga. Polisen undersöker samband mellan skottlossningen i Sollentuna och den skadade mannen. 2 personer har gripits misstänkta för grovt vapenbrott och mordförsök.
Källa: Polisen.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2022-09-04 02:56
Polisen meddelar klockan 02:15 att ingen skadad person har anträffats på platsen. Brottsrubriceringen har dock ändrats från grovt vapenbrott till misstänkt mordförsök. Polisen kommer inte att kommentera ärendet mer under natten.
Källa: Polisen.
Bild från länkad artikel
Uppdatering
2022-09-04 02:02
Polisen vill i nuläget inte bekräfta information om varesig skadade eller eventuella gripna. Såväl Aftonbladet som Expressen rapporterar dock om att en skjuten person ska ha hittats på platsen. Det finns inga kända uppgifter om skadeläget.
Källa: Expressen.

Tid och plats

Malmvägen, Tureberg, Sollentuna kommun
.
9,3 procent av alla skjutningar utförs mellan klockan 23 och 24 på dygnet.

Skadade/avlidna

 1. 1

  Man. Skadad.

2018-2023: Antal skjutningar i Sollentuna kommun per månad

Matris: Antal skjutningar per månad i Sollentuna

Sollentuna kommun: Övriga skjutningar i år

Under 2022 ägde 5 skjutningar ägt rum i kommunen. De sista inträffade 2022-09-03 (Person skjuten i Tureberg) och 2022-07-12 (Flerbostadshus beskjutet i Häggvik).

Karta med skjutningar markerade

Mer statistik, karta över var i Sollentuna skjutningarna ägt rum, diagram och förteckning över alla skjutningar i kommunen finns på översiktssidan för Sollentuna.

Skjutning, Sollentuna, lördag 3 september 2022: Externa referenser

 1. 04 september 23:30, Skottlossning, Sollentuna
  Polisen, sön 4 sep 2022
 2. Skottlossning i Sollentuna – två personer misstänks för mordförsök
  Sveriges Television, sön 4 sep 2022
 3. Sollentuna: Larm om skottlossning – polisinsats
  Expressen, sön 4 sep 2022
 4. Uppgifter: Larm om skottlossning i Sollentuna
  Aftonbladet, mån 5 sep 2022
 5. Boende i Sollentuna räknar kulhål i väggen på bostadshuset
  Sveriges Television, mån 5 sep 2022