Borås, tisdag 2 augusti 2022
Sammanfattning

Minst en person skadad vid skottlossning vid Hässleholmen. Enligt vittnesuppgifter ska en maskerad gärningsman ha avlossat flera skott, och det har varit väldigt stökigt vid platsen för brottet. Ingen gärningsman är för närvarande gripen, och i skrivande stund finns heller inga ytterligare uppgifter om de skottskadade personerna eller deras skadeläge.

2022-08-02 UPPDATERING

De skjutna är identifierade som två män, 15 respektive 25 år gamla. Båda är skottskadade i benen, den äldre personen är eventuellt även skjuten i bålen.

Källa: Polisen

2022-08-02 UPPDATERING

Gärningspersonen ska ha lämnat brottsplatsen på elsparkcykel inför en stor mängd vittnen. Polisen i region väst inleder en särskild händelse med anledning av kvällens skottlossning. Det innebär att all personal i regionen kan utnyttjas för polisinsatsen.

Källa: Polisen

2022-08-03 UPPDATERING

15-åringen var ej måltavla utan träffades av en rikoschett och är lindrigt skadad. 25-åringen är allvarligt skadad. Med tanke på antalet hylsor så anser polisen att det var ren tur att inte fler skottskadades vid skjutningen i Borås igår.

Källa: Polisen

2022-08-23 UPPDATERING

Nu har fyra personer gripits, två män och två kvinnor i 20-30-årsåldern, misstänkta för delaktighet i skottlossningen. Den misstänkte skytten är ännu inte gripen.

Källa: Expressen

Crime location street view image
Brottsplats

Hässle Pizzeria

Crime location map
Karta

Borås

Tidpunkt

Tisdagen den 2 augusti 2022, cirka klockan 19:15

man silhouette
Offer

Man, 13 år. Skadad.

man silhouette
Offer

Man, 25-årsåldern. Skadad.

Citat
Karta över Borås: Alla skjutningar i år (2)
Skjutning Borås, tisdag 2 augusti 2022: Externa länkar