Gävle, lördag 5 november 2022
Sammanfattning

Man avliden efter skottlossning i Sätra. Polis fick larm om höga smällar i stadsdelen vid halv nio-tiden på kvällen, och på platsen anträffades en skottskadad man liggandes på marken. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men vid tretiden på söndagsmorgonen meddelade polisen att han avlidit av sina skador.

2022-11-05 UPPDATERING

Aftonbladet citerar ett vittne som säger sig ha hört mellan sju och tio skott, och därefter en person ligga på en cykelbana vid ett bostadshus.

Källa: Aftonbladet

2022-11-06 UPPDATERING

Polisen bekräftar att en skjutning ägt rum. Den skottskadade är en, ännu oidentifierad, man. Man vill inte gå ut med information om dennes tillstånd. Polisen skriver också på sin hemsida att flera saker tyder på att skjutningen skett i den kriminella miljön.

Källa: Polisen

2022-11-06 UPPDATERING

Polisen meddelar att inga ytterligare detaljer gällande denna skjutning kommer att lämnas under natten. Mer information kommer att publiceras under dagen i morgon söndag. Just nu planeras för flera utredningsåtgärder som kommer att vidtas.

Källa: Polisen

2022-11-06 UPPDATERING

Den man som hittades skjuten i Sätra igår kväll har avlidit av sina skador, meddelar polisen tidigt på söndagsmorgonen. Anhöriga har informerats. Förundersökningen leds av jouråklagaren med brottsmisstanke om mord.

Källa: Polisen

2022-11-06 UPPDATERING

Två män, båda under 18 år, har anhållits på sannolika skäl misstänkta för gårdagskvällens mord i Sätra, då en man i 25-årsåldern sköts ihjäl.

Källa: Åklagarmyndigheten

2022-11-09 UPPDATERING

Tre unga män - 15 respektive 16 och 17 år gamla - har idag häktats på sannolika skäl misstänkta för mord på den man som sköts ihjäl i Sätra i Gävle i söndags kväll.

Källa: Aftonbladet

Crime location street view image
Brottsplats

Campus Sätra

Crime location map
Karta

Gävle

Tidpunkt

Lördagen den 5 november 2022, cirka klockan 20:35

man silhouette
Offer

Man, 25-årsåldern. Död.

Citat
Karta över Gävle: Alla skjutningar i år (3)
Skjutning Gävle, lördag 5 november 2022: Externa länkar